2016: Obres i projectes de la red de regadiu i concentracions parcel·làries

2016: Obres i projectes de la red de regadiu i concentracions parcel·làries

L’any 2016 s’han finalitzat diferents actuacions d’obres iniciades en els anys 2014 i 2015, i s’han iniciat noves que es troben actualment en execució.

EXECUCIÓ D’OBRES DE REGADIU

Al març de 2016 van començar a regar dues noves zones, les obres de les quals es van finalitzar entre finals de 2015 i principis de 2016.

És el cas de la segona fase de la xarxa secundària del Sector 6 a Verdú, en el marge dret del canal i amb dotació de transformació, on ja podien regar 548 hectàrees i en les quals se’ls ha afegit 550 hectàrees aquest any.

De la mateixa manera, es van posar a la disposició dels regants per a l’inici de la campanya 680 hectàrees dels municipis de Castelldans, Juneda i Els Borges, corresponents al pis D del Sector 9.2, i també del marge dret del canal i amb dotació de transformació.

Beneficiant als mateixos municipis i al mateix Sector 9.2, les obres de la xarxa secundària del Pis C s’han finalitzat durant aquest 2016, i els seus 912 hectàrees podran entrar en servei amb l’inici de campanya de març de 2017.

Cal destacar que en les tres actuacions esmentades s’han aplicat les possibilitats de la Llei Òmnibus, i s’ha executat la xarxa terciària directament per encàrrec de la Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues.

Finalment, també s’ha finalitzat el Sector 12 la xarxa de distribució a l’entorn de l’àmbit d’exclusió de la ZEPA Mes de Melons-Alfés, que es va iniciar a l’octubre de 2015. Les 604 hectàrees d’aquest projecte estaran disponibles per a regar l’inici de la campanya de 2017.

Quant a l’inici de noves obres de xarxa secundària, a l’estiu de 2016 el Departamentd’Agricultura va aprovar l’inici de diferents actuacions que, una vegada obtingudes les adhesions de regants necessàries, havien estat sol·licitades per la Comunitat de Regants.

Es tracta de quatre noves actuacions: en el marge esquerre del Sector 4.1 (trepitjo B), en el marge esquerre de Sector 6 (trepitjo B fos ZEPA), en l’etapa I de Preixana i Sant Marti de Riucorb, també Sector 6 (pis C ), i la la zona de suport a l’arbratge d’Aspa i Artesa de Segre, en el Sector 12.

La suma d’aquestes quatre xarxes actualment en execució donarà servei a 1.386 noves hectàrees potencials de regadiu. Les obres avancen a bon ritme, amb l’objectiu de tenir, si no totes, sí el màxim de superfície amb possibilitat de regar al març de 2017.

EXECUCIÓ D’OBRES DE CONCENTRACIÓ PARCEL·LÀRIA

En obra de Concentracions Parcel·làries, durant l’any 2016 es va finalitzar i va lliurar el Complementari C3 de concentracions parcel·làries, i es va iniciar un nou, el Complementari C4. Aquests projectes consisteixen en petites actuacions derivades de la concentració parcel·lària, i beneficien diferents municipis del Segarra-Garrigues.

També s’ha iniciat una primera fase de les obres de concentració parcel·lària de la Zona Alta de Riucorb, en els termes municipals de Belianes, Bellpuig, Maldà i Vilanova de Bellpuig.

2019-08-19T12:36:03+02:00
Go to Top