ASG

Esteu aquí

Noticies Agricultura

(16/02/18) En les ultimes dècades s'ha produït una gran expansió del sistema de reg per degoteig en l'agricultura de regadiu espanyola i s'han generat amplis coneixements i eines per ajustar els regs a les necessitats hídriques d'aquests cultius, així com el desenvolupament d'estratègies de reg eficaços per ajustar els consums d'aigua a objectius productius maximitzant els beneficis econòmics i / o mediambientals. ASG participa en aquest projecte.

Publicat a Diario Expansión 30/01/18

El gran desafiament a què s'enfronta l'agricultura al segle XXI: alimentar una població en constant creixement fent ús d'uns recursos cada vegada més escassos.

Presentacions de Xavier Petit (ASG) i Jaume Lloveras (UdL) a la Jornada Tècnica d´Agramunt.

Aquest estudi s’ha desenvolupat durant 2 anys en el S2 del Segarra Garrigues i ha estat finançat per ASG.

Pròximament tindrem tot l’estudi complert i també el publicarem a la web.

FINCA DEMOSTRATIVA DE FORADADA

El dia 28 de juny es van sembrar quatre varietats de panís cicle curt, i el dia 1 de desembre fèiem  la collita.  

La producció mitja de tota la finca ha estat de 10.181 kg (secs) / ha amb una humitat del 33.31%.

A la finca demostrativa d’ASG a Foradada, Segarra Garrigues, després de recol·lectar l’ordi al mes de juny, es van sembrar, a finals del mateix mes, diferents varietats de cicle curt de panís (de 290 a 350). Això vol dir que aquests panissos solen assolir la maduresa fisiològica en poc més d’uns 130 dies, amb petites diferències segons la varietat.  

El panís sembrat al mes de juliol no ha arribat a la maduresa fisiològica abans de les possibles gelades. La planta trinxada s'ensitja per a farratge fresc.
Ho expliquen en el vídeo: Xavier Petit, ASG;  i Jaume Lloveras, catedràtic de la UdL.

Pàgines